💭 Salutare, omule! Săptămâna #062
Bine ai venit în weekend.
Zilele acestea mi-am dat seama de ceva: am ajuns să stăpânesc atât de bine proverbul „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”, încât uneori termin tot, mă întorc acasă mulțumit că am bifat tot ce aveam pe listă… și mă apucă o întrebare: “… dar cine sunt eu în ritmul ăsta?” Simt că mă pierd pe mine printre task-uri și că nu-mi mai fac timp pentru ce mă încarcă cu adevărat.
Așa că zilele astea învăț să fiu din nou mai boem, să mai las și pe mâine, că nu-mi fuge lumea de sub picioare. Sunt însă câteva lucruri pe care nu le las să scape – articolele săptămânale, podcastul de miercuri și vlogul de duminică sunt setate ceas.
Tu ce faci când simți că nu mai ai timp pentru tot ce ai de făcut?
Apropos de boem: deși a trecut deja o săptămână de la brunch-ul Bun Bine, încă mai simt puțin din energia de la eveniment. Și după fiecare Bun Bine îmi dau seama cât de importante sunt astfel de întâlniri. Pentru că ele nu sunt doar despre mâncare bună și cafea delicioasă (deși, trebuie să recunosc, cafeaua Zori savurată în grădina de la Point, în compania voastră, a avut alt gust), ci mai ales despre conectare, despre întâlnirea cu voi, despre schimb de idei, despre felul în care reușim să ne inspirăm unii pe alții.










Împreună cu Dr. Călin Todoran și Cristina Schmidt, am vorbit despre sănătatea feminină fără tabuuri, am învățat lucruri noi, am râs, ne-am pus întrebări, ne-am regăsit în poveștile pe care le-am ascultat și am înțeles, încă o dată, cât de important este să fii bine cu tine, înainte de a putea fi bine cu cei din jur.
Dacă ai fost acolo, îți mulțumesc. Dacă nu ai reușit să ajungi, te aștept la următoarea ediție. Până atunci, ai grijă de tine. Și nu doar azi, ci în fiecare zi.
📹 Avanpremieră:
Osteoporoza afectează milioane de oameni, dar mulți nu știu că o au pentru că nu doare și nu dă semne evidente. În acest episod, vorbim despre ce cauzează osteoporoza, ce greșeli din copilărie îți afectează sănătatea oaselor la maturitate și cum îți poți proteja densitatea osoasă prin alimentație, mișcare și obiceiuri sănătoase. Află totul despre simptome, riscuri și tratament, înainte să ajungi la fracturi grave.
Urmărește avanpremiera de sâmbăta asta pentru că ești abonat la acest newsletter.👇🏼
📚 Ce mai citim:
Mai jos ai selecția de articole, publicate săptămâna aceasta pe doctormihail.ro. Vorbim despre cafea prăjită vs. coaptă, colita ulcerativă si ce poți să faci pentru a adormi la loc.
Apropo, dacă nu ai accesat încă site-ul nou, te invit să o faci. O să găsești acolo o bibliotecă virtuală de articole, materiale video și podcasturi despre majoritatea subiectelor de sănătate care te interesează.
⚠️ Colita Ulcerativă: cauze, simptome și opțiuni de tratament
Colita ulcerativă apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod eronat mucoasa intestinului gros, cauzând inflamație cronică. Acest proces inflamator duce la apariția ulcerelor pe suprafața colonului și la simptome neplăcute precum diaree frecventă, pierdere în greutate și oboseală cronică. Totul despre toate simptome, factori de risc și tratament, în articol!
☕️ Cafea prăjită sau cafea coaptă? Care e diferența
Modul în care este procesată cafeaua contează foarte mult pentru ca tu să ai o experiență completă. Există două metode principale de procesare: cafea prăjită sau cafea coaptă. Discutăm despre diferența dintre ele și care e cea mai bună opțiune, în articol.
🛏️ Te-ai trezit iar la 3 dimineața? 12 metode simple să adormi la loc
Te-ai trezit din nou în miez de noapte? 😴 Căutăm împreună cele mai eficiente soluții pentru a adormi rapid, susținute de cercetări științifice. De la tehnica de respirație 4-7-8 la ajustarea temperaturii camerei, 12 metode simple care îți pot transforma somnul!
🎥 Materiale noi:
Antrenament pentru viață bună: minte, corp, spirit | Bun Bine+ | cu prof. univ. dr. Cristian Iftode
Când spunem „sănătate”, ne gândim la analize, dietă și sport, dar cât de mult contează felul în care gândim și valorile după care ne ghidăm? Mulți apelează la psihoterapie sau coaching, dar puțini știu că consilierea filosofică poate fi un instrument util pentru claritate, echilibru și o viață mai bună. În această conferință Bun Bine+ | One Health, alături de prof. univ. dr. Cristian Iftode, discutăm despre virtuți și fericire, despre cum putem deveni mai buni și cum să găsim sensul în ceea ce facem și aflăm cum ne ajută conceptele filosofice în viața de zi cu zi.
Dezordinea îți afectează sănătatea. Tot ce trebuie să știi.
Te simți copleșit când e haos în jurul tău? Studiile arată că dezordinea îți poate crește stresul, scade productivitatea și îți influențează sănătatea fizică. O bucătărie dezordonată, de exemplu, te poate face să mănânci mai nesănătos, iar un spațiu aglomerat crește riscul de accidente casnice. În acest vlog vorbim despre cum ne influențează dezordinea, cum putem să organizăm mai ușor spațiul și cum să renunțăm la lucrurile de care nu avem nevoie. Vom înțelege de ce creierului îi place organizarea și cum un mediu ordonat ne poate ajuta să ne simțim mai bine.
🤳🏻 Cel mai vizualizat material al săptămânii:
Acest reel despre frecvența ejaculărilor a fost cel mai accesat video de săptămâna asta:
🎤 Ce urmează?
Am comandat niște camere video noi, pentru studioul nostru, și o să începem să filmăm podcastul într-un decor nou. Urmează să facem setările finale și abia aștept să înregistrăm totul la noi în studio. Gândim deja niște idei noi și avem o listă de invitați pe care urmează să-i avem la discuții. Dacă ai în minte vreo temă interesantă sau vreun specialist dintr-un anumit domeniu, pe care ai vrea să-l vezi la BOABE DE CUNOAȘTERE, dă-mi un reply la acest mail.
Mulțumesc că ai ajuns până aici. Pe curând!
Multumesc frumos pentru toate informațiile oferite, ești un om extraordinar 💜